Lectură performativă cu Alex Mirutziu în cadrul Bienalei Art Encounters 2023

Added on by Alex Mirutziu.

În tradiția parteneriatului dintre Fundația Art Encounters și librăria independentă La Două Bufnițe, vă invităm la o seară de poezie, artă și performance cu ALEX MIRUTZIU. Astfel, spațiul expozițional de la Muzeul Național al Banatului / Castelul Huniade devine scena unei lecturi performative la intersecția dintre literatură și performance.

Înapoi în Pasolini se concentrează pe acțiuni care arată că agentul uman nu mai este punctul în care se îndreaptă existența sau înțelegerea și insistă asupra posteriorității, a nu-mai, a post-ului. Este un experiment de citire și recitire a poezilor lui Pier Paolo Pasolini, precum și de chestionare a spațiului dintre cuvinte, pe care Alex Mirutziu încearcă să-l ocupe cu intervenție și nu cu frustrare.

Născut la Sibiu în 1981, artistul român Alex Mirutziu creează tehnologii de reciprocitate efemeră. Prin filmele, sculpturile și performance-urile sale, artistul se confruntă cu ceea ce este diferit în noi prin acțiuni strategice care produc iluzia participării la viață prin complicarea ordinii. În proiectele sale, premisa este aceea a identității ca problemă și sarcină pe care noi înșine trebuie să o transgresăm, sperând la pace cu prețul unei neliniști constante. Artistul abordează adesea tema dificultății de a muri alături de sondarea degradării, sau a deșirării, înțeleasă ca o responsabilitate a fiecăruia de a transcende o situație psiho-fizică personală.

Evenimentul face parte din seria de lecturi performative organizate de Art Encounters împreună cu Librăria independentă La Două Bufnițe în cadrul celei de-a cincea ediții a Bienalei Art Encounters - My Rhino Is Not a Myth. art science fictions - ce are loc între 19 mai și 16 iulie 2023 și care este dedicată intersecției dintre artă, știință și ficțiuni.

Bienala Art Encounters este organizată de către Fundația Art Encounters, fiind finanțată de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte Timișoara și cofinanțată de Ministerul Culturii și AFCN, având ca partener principal Raiffeisen Bank și ca sponsori ISHO, Tazz, MEWI și Dacoart.

Lectură performativă

Înapoi în Pasolini

Vineri, 30 iunie 2023, ora 18:00

Muzeul Național al Banatului / Castelul Huniade, Timișoara